School

Zelf schrijven

Creatief schrijven valt niet mee als je in groep 3 of 4 zit. Maar schrijven in de spreekballonnen in deze leuke kleurplaat is al een stuk gemakkelijker.

Vraag de leerlingen goed na te denken voor ze wat gaan schrijven. Wat is er aan de hand? Heeft Haas zin in het eten van Mol? Wat krijgt hij eigenlijk voorgeschoteld? Laat ze niet meteen het eerste het beste kiezen, maar laat ze eerst vijf dingen bedenken die Mol en Haas zouden kunnen zeggen. Laat ze daarna de ballonnen pas invullen.

 

Het avontuur van Uil

In Haas in de stad willen alle vrienden iets anders gaan doen. Daarom gaat iedereen maar zijn eigen gang en beleeft een eigen avontuur. Uil wil natuurlijk naar de bibliotheek, maar waar is die gebleven? En zou Uil de bibliotheek nog wel vinden?Speciaal voor jou is hier het avontuur van Uil. Je kunt het hier downloaden:
Het avontuur van Uil
En wil je meer leuke verhalen lezen? Ga dan snel zelf naar de bieb en leen het boek. Kopen kan natuurlijk ook!

 

 

Maak zelf een voelboekje van Haas
Voelen is wat peuters het liefste doen. Met dit boekje maken ze spelenderwijs kennis met Haas, Haai, Kip, Stinkie, Raaf en Schaap. Je zult zien dat peuters er geen genoeg van krijgen te voelen aan de verschillende materialen. Wil je het resultaat alvast zien? Kijk dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=OujKdzMaH1k

voelboekje-eindresultaatHet boekje is niet moeilijk te maken. Je hebt er wat stevig papier voor nodig en wat tactiele materialen.

Download de werkbeschrijving hier:
voelboekje

Download het boekje hier:
instructie-voelboekje

Ga maar snel aan de slag!

 

Gewonnen
Wat een spannend avontuur beleven Haas en zijn vrienden in de stad. Wil je weten hoe de dieren met zijn allen in de stad terechtkomen?  allemaal prijs  Lees dan het eerste hoofdstuk van Haas in de stad. Je kunt het verhaal Gewonnen hier downloaden.

Gewonnen

 

 


Een dagje aan het strand
een zomers voorleesverhaal mét leuk feesttips

Wat is het warm! Vos stelt voor een dagje naar zee te gaan, maar als Haas en Vos hun vrienden gaan ophalen, zijn ze nergens te vinden. Zouden ze al zonder Haas en Vos naar zee zijn?Jaar lang feest Haasje klein

Wil je weten hoe het verhaal verder gaat? Je kunt het hier downloaden:
een dagje aan het strand verhaal + extra

 

 

Haak je eigen Haas
Werk je in de klas met Haas? Dan is een zelfgehaakte Haas ideaal voor de verteltafel.Haas  Mirjam Drijver schreef het patroon speciaal voor alle Haas-fans. Download het patroon hier en ga maar snel aan de slag:

Je eigen gehaakte Haas

 

 

 

 

 

 

Een prachtige zoekplaat van Haas voor in de klas
Laat deze poster op groot formaat uitprinten en hang hem op in de klas. U kunt hem natuurlijk ook via het digibord vertonen. De kinderen kunnen er hun fantasie op los laten, maar met onze lesbrief in de hand, kunt u  meteen werken aan de kerndoelen voor beginnende geletterdheid en beginnende gecijferdheid. zoekplaat Haas
Download hier de poster:
poster hiep hiep haas

Download hier de lesbrief:
Lesbrief poster Haas

 

 

Een mooie poster van Haas!
Wil je een mooie poster van Haas? Print dan deze prent uit op een groot formaat.poster haas klein
Je kunt de poster hier downloaden:

poster hier is haas

 

 

 

 

 

 

 

Ideetjes nodig om met Haas wil worteltjestaart te werken?

Haas wil worteltjestaart Kijk hier maar eens.

Met dit boek als uitgangspunt is ook een leuke tekenles te geven.

 

 

 

 

 

 

 

Zingen met Haas

Zoek je een leuke manier om kinderen met Haas en zijn vrienden te laten kennismaken?

Youtubefilm Haas en zijn vriendenIn deze film van ruim 3 minuten zingt kinderkoor X-app het lied van Haas en zijn vrienden, geschreven door Jan de Waard. Ondertussen komen de leukste illustraties van Gertie Jaquet voorbij. Wil je ook de teksten leren, kijk dan onder het tabblad ‘Haas’ op deze site. De bladmuziek vind je hier: Dit is Haas

Het geanimeerde lied vind je hier: Lied van Haas

 

 

Haas wil worteltjestaart in gebarentaal

Voor dove en slechthorende kinderen is er een speciale versie waarbij het boek in gebarentaal wordt verteld door Merel Naomi van Zuilen. Merel is zelf doof maar heeft een theaterachtergrond. Dat is wel te merken aan deze prachtige opnamen.Haren 2  Juf Marian van Houten is cultuurcoördinator aan doveninstituut Kentalis in Haren bij Groningen. Zij nam het initiatief tot dit kijkboek. Het is een hele klus geweest, maar het resultaat mag er zijn. Ook voor horenden is het ene genot naar het expressieve spel van Merel te kijken. Eigenlijk is het boek met gebarentaal nóg leuker!

Je kunt de film hier bekijken.