De makers

Annemarie Bon heeft op een laboratorium gewerkt. Dat duurde niet zo lang. Daarna ging ze schrijven voor de krant. Dat deed ze een hele tijd langer. Hoofdredacteur van het kindertijdschrift Taptoe was ze zelfs tien jaar. Nu schrijft ze al jaren kinderboeken en dat wil ze altijd blijven doen.
Annemarie Bon schrijft voor kinderen van alle leeftijden, maar het liefst schrijft ze over Haas. Ken jij Haas wil worteltjestaart, Het grote boek van Haas en En de groeten van Haas? En ken je alle avi-boekjes van Haas?
Annemarie doet niets liever dan schrijven. Maar neemt ze vrij dan gaat ze fietsen. Wel met een schriftje bij zich voor als ze onderweg een leuk idee krijgt.
Annemarie Bon is geboren in 1954. Ze is moeder van twee grote zonen. Die hebben samen een ict-bedrijf. Dat is ook handig voor Annemarie, want zij hebben haar mooie site gemaakt. Neem maar eens een kijkje.

 

Gertie Jaquet was van jongs af aan altijd aan het tekenen en ze wist dan ook al vroeg wat ze later wilde worden: kinderboekenillustrator. Ze ging naar een middelbare school waar tekenen als eindexamenvak werd gegeven. Vervolgens deed ze de illustratieopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze les kreeg van o.a. Carl Hollander, The Tjong-King en Waldemar Post.
Sinds 1983 werkt ze als illustrator van kinderboeken, tijdschriften en voor het televisieprogramma Sesamstraat, maar het liefst tekent ze de boeken van Haas.
Naast haar werk als illustrator vind ze het heerlijk om in haar vrije tijd dingen voor zichzelf te doen. Ze maakt keramiek, snijdt honderden stempels en naait allerlei leuke tasjes. Maar het mooiste wat ze gemaakt heeft, zijn de poppenkastpoppen van Haas en zijn vrienden. Kijk maar eens op haar website dan zie je wat voor moois ze allemaal maakt.